• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Allyship

Om als organisatie inclusiever te worden, is meer nodig dan enkel een inclusiebeleid. Het is cruciaal om medewerkers te betrekken die vanuit innerlijke motivatie gedreven zijn om te werken vanuit een gelijkwaardig oogpunt, en actief willen bijdragen aan het inclusiever maken van de organisatie. Een échte inclusieve organisatie kan niet zonder allyship: een ally is iemand die niet per se tot een ondervertegenwoordigde groep behoort, maar zich wel inzet voor de belangen, rechten en gelijkwaardige behandeling van deze groepen. Door allyship te omarmen, creëer je een cultuur van inclusie en respect. Zo zorg je ervoor dat alle medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen.

Training Allyship

WAT IS EEN ALLY?

Ally betekent letterlijk “bondgenoot”. Allies zoeken actief naar geleefde ervaringen, luisteren naar en ondersteunen ondervertegenwoordigde groepen binnen de organisatie, en fungeren dus als bondgenoot voor deze mensen. Maar dat is niet het enige. Allies zijn zich ook heel bewust van onbewuste vooroordelen, micro-agressies, discriminatie, racisme en hun eigen privileges. Hierdoor kunnen ze anderen inspireren en helpen om continu te werken aan een inclusievere organisatie. Allies helpen met het creëren van een cultuur van acceptatie en ondersteuning.

Opbouw

Tijdens de training gaan we aan de slag met de theorie en maken we een doorvertaling naar de praktijk. Je leert wat je als ally kan doen en hoe situaties aangepakt kunnen worden.

We gaan samen aan de slag om een framework te creëren voor de organisatie en hier invulling aan te geven. Dit doen we onder andere door invulling te geven aan de fasen: inclusieve mindset, inclusief gedrag en inclusieve vaardigheden.

Wat kan je na de training?

Na de training weet je hoe jij een ally kan zijn, je weet hoe je verschillende perspectieven ophaalt, kennis vergroot over verschillende diversiteitskenmerken én welke vormen van uitsluiting mensen kunnen ervaren. 

Je leert om op een inclusieve wijze invulling te geven aan diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Hiernaast leer je welke acties je kan ondernemen op situaties inclusiever te maken. 

Tijdens de training werken we aan concrete praktijksituaties, waardoor je handvatten en tools ontwikkelt om allyship vorm te geven in de praktijk.

 

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Experts

De training wordt gegeven door ervaren trainers op het gebied van leiderschap, diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. De trainers hebben jarenlange (praktijk)ervaring en begrijpen wat er zich afspeelt in de organisatie en in het vakgebied van diversiteit en inclusie.

 

Madhu Mathoera

Madhu Mathoera

Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. In 2023 is haar boek De inclusieve organisatie uitgekomen.

Zij zet zich iedere dag in om Nederland meer inclusief te maken. In de loop der jaren heeft Madhu veel ervaring opgebouwd op dit vlak – ze blijft haar kennis continu vergroten en ontwikkelen.

Vanuit verschillende managementrollen heeft Madhu ervaring met het verbinden van medewerkers, de organisatie, klanten en de strategie.

Door haar expertise, trainingen, opleidingen en maatwerk aan te bieden wil Madhu organisaties helpen om diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie onderdeel te maken van het DNA van de organisatie.

Meer informatie ontvangen?

Over De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. De Inclusieve Organisatie biedt gratis tools, trainingen en workshops voor het creëren van gelijke kansen en het bevorderen van diversiteit binnen jouw bedrijf.

Contact

De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera

📩 Contact? Klik hier

top
© 2024 De inclusieve organisatie

IS JOUW DGI-KENNIS UP TO DATE?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste DGI-nieuws!