Training inclusief communiceren (incompany)

  • Beschrijf je de kleur van een panty als huidkleurige of lichtbruin? 
  • Gebruik je het woord handicap of lichamelijke beperking? 
  • Breng je een gezin in beeld met een man, vrouw en kind of met 2 mannen en een kind?
  • Spreek je jouw lezer aan met ‘beste heer/mevrouw’ of laat je het gender in het midden?

Vanuit welk perspectief bekijk jij het?

 

Iedereen heeft onbewuste vooroordelen. Ook jij. Dit noemen we ‘unconscious biases’. Hoe jij de wereld ziet en de mening die je vormt ontstaat onder andere door de omgeving waarin je opgroeit, je ervaringen, de mensen met wie je bevriend bent en de tv-programma’s die je kijkt. In je communicatie neem je deze vooroordelen soms automatisch mee. Waardoor je zonder dat je dat in de gaten hebt personen uitsluit.


Leren en doen

 

Wat als jij in je communicatie wel wegblijft van clichés en stereotypen? Je herkent en erkent dan mensen hun verschillende diversiteitskenmerken en identiteiten. Dit laat je daarna zien in woord, beeld en daad. Je zorgt hierdoor dat personen zich gehoord en gezien voelen. Kortom, je maakt verbinding met een brede en diverse doelgroep: binnen jouw organisatie, in de buitenwereld, met talenten en hun ideeën.

Wil jij ook:

> een divers publiek aanspreken, raken en binden?

> luisteren naar verschillende inzichten en perspectieven?

> de verschillen weten tussen diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie?

> begrijpen hoe aannames en onbewuste vooroordelen effect hebben op communicatie?

>blinde vlekken zichtbaar maken?

> handvatten krijgen voor een inclusievere contentcreatie?

 

 Over Madhu:

  • Madhu is een expert op het gebied van DGI en heeft jarenlange ervaring in werken met verschillende soorten organisaties.
  •  
  • Zij helpt organisaties om inclusiever te worden in de mindset, gedrag, vaardigheden en om DGI in het DNA van de organisatie op te nemen. In de afgelopen jaren heeft ze al meer dan 10.000 mensen mogen inspireren op het gebied van DGI.
  •  
De training inclusief communiceren is interactief, persoonlijk, praktisch en soms ook confronterend. Heb jij interesse in een training voor jouw team of organisatie? Neem dan contact op voor de mogelijkheden en de investering via madhu@beetopofmind.nl.
 
  •  

Offerte aanvragen

Over De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. De Inclusieve Organisatie biedt gratis tools, trainingen en workshops voor het creëren van gelijke kansen en het bevorderen van diversiteit binnen jouw bedrijf.

Contact

De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera

📩 Contact? Klik hier

top
© 2024 De inclusieve organisatie