Inhoud toolkit: De inclusieve organisatie


Toolkit: De inclusieve organisatie

De inhoud van de toolkit is gebaseerd op de behoeftes die Madhu in de afgelopen jaren binnen organisatie tegenkwam. De losse onderdelen van de toolkit zorgen ervoor dat de organisatie verschillende content kan inzetten op Diversity Day of in de weken erna. Op deze manier kan de organisatie op een duurzame wijze het thema DGI betekenis geven.

 •  
 •  
 • > 10 micro learnings (5 korte video’s en 5 artikelen)
 • > DGI-quiz met 40 vragen en antwoorden
 • > DGI-begrippenlijst
 • > 30 DGI-panelvragen
 • > 15 DGI-interventies die direct in te zetten zijn in de praktijk
 • > 35+ Q&A’s die je voor jouw organisatie kan invullen
 • > 20+ extra inspiratie (video’s, quiz, testjes, etc.)
 • > Online Q&A van 1 uur met Madhu en jou(w organisatie)

Video's

Artikelen

1. Waarom diversiteit en inclusie belangrijk is voor de organisatie

2. Hoe kan ik mij inzetten voor een inclusieve(re) organisatie?

3. Welk effect hebben mijn onbewuste vooroordelen op de beslissingen die ik neem?

4. Hoe kan ik iemand aanspreken op niet-inclusief gedrag?

5. 5 tips om inclusiever samen te werken

Alle video’s duren 5 tot 7 minuten. Mensen hebben over het algemeen een kortere aandachtsspanne wanneer ze online video’s bekijken. Dus door video’s kort en krachtig te houden, blijven kijkers meer betrokken bij de inhoud.

1. Werken aan een inclusievere organisatie

2. Wat is het effect van privileges op inclusie?

3. Hoe inclusief ben ik?

4. Het effect van onbewuste vooroordelen op de samenwerking

5. Mag ik tegenwoordig niks meer zeggen?

De artikelen zijn geschreven met het doel om lezers te helpen begrijpen hoe ze de informatie in de praktijk toepassen.

30 DGI Panelvragen

In de toolkit zijn 30 vragen geformuleerd die ingezet kunnen worden tijdens een paneldiscussie of tijdens een interview. Panelvragen kunnen worden ingezet om informatie te verzamelen over een bepaald onderwerp of om een podium te geven aan de visie van een persoon. Door gerichte vragen te stellen, kan je een dieper inzicht krijgen in de achtergrond, ervaringen, meningen en kennis van de geïnterviewde. Panel- en interview vragen zijn van cruciaal belang om waardevolle informatie te verzamelen tijdens een interview of een paneldiscussie.

Tip: Zoek een aantal leuke of prikkelende vragen uit voor het senior management. De motivatie op de vragen kunnen gedeeld worden in een artikel op intranet of voor in de interne nieuwsbrief.

DGI-quiz met 40 meerkeuze vragen

Wil je een spelelement inzetten tijdens een bijeenkomst? Of wellicht tijdens diversity week / month elke dag een quizvraag delen? Dan kan je verschillende quizvragen uit de DGI-quiz halen. In totaal zijn er 40 meerkeuze vragen die ingezet kunnen worden.

35+ Q&A's die beantwoord kunnen worden in de organisatie

Welke vragen kan je gebruiken voor een interne Q&A? In de toolkit zijn meer dan 35 vragen opgenomen die ingezet kunnen worden voor een interne Q&A.

Tip: op de DGI landingspagina (intranet) van de organisatie. Heb je nog geen antwoord op alle vragen? Begin dan met de vragen waar je antwoord op kan geven en probeer dit maandelijks uit te breiden.

15+ DGI interventies

 

 

 

 

Wanneer ben je een inclusieve organisatie? Een inclusieve organisatie is geen doel op zich, het is iets waar je continu aan werkt. Het gaat erom dat we blijven verbinden, de dialoog opzoeken, verantwoording nemen en blijven leren. De interventies uit toolkit helpen je om het gesprek met elkaar aan te blijven gaan, nieuwe inzichten op te halen en om te blijven leren.

1. Inclusief vergaderen

2. & 3. Inclusieve communicatie

4. De persoonlijke bubbel

5. DGI op de werkvloer (4 praktijksituaties)

6. Een inclusief event organiseren

7. & 12. De inclusieve organisatie

8. & 9. Inclusiedialoog

10. Inclusief leiderschap

11. Privileges

12. Inclusie snacks (4)

13. Een gesprek over respect

14. Mijn naam is …. 

15. hoe wordt ik een actieve omstander?

Online Q&A met Madhu

 In de toolkit zit ook een online Q&A met Madhu. Tijdens dit gesprek kan je bespreken hoe je de toolkit kan inzetten of welke stappen de organisatie kan zetten. Het ook mogelijk om de Q&A in te zetten voor die D&I-projectgroep of -ambassadeurs. De Q&A kan niet ingezet worden als een lezing of een training.

 

Over Madhu:

 • Madhu is een expert op het gebied van DGI en heeft jarenlange ervaring in werken met verschillende soorten organisaties.
 •  
 • Zij helpt organisaties om inclusiever te worden in de mindset, gedrag, vaardigheden en om DGI in het DNA van de organisatie op te nemen. In de afgelopen jaren heeft ze al meer dan 10.000 mensen mogen inspireren op het gebied van DGI.
 •  

Over De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. De Inclusieve Organisatie biedt gratis tools, trainingen en workshops voor het creëren van gelijke kansen en het bevorderen van diversiteit binnen jouw bedrijf.

Contact

De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera

📩 Contact? Klik hier

top
© 2024 De inclusieve organisatie

IS JOUW DGI-KENNIS UP TO DATE?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste DGI-nieuws!