Code-switching

Code-switching is het proces waarin we ons aanpassen aan de communicatiestijl en culturele normen van een organisatie of omgeving waarin we ons bevinden. Het kan op de lange termijn soms leiden tot negatieve gevolgen, zoals gevoelens van uitsluiting of zelfs verlies van identiteit. Hierbij gaat het niet alleen om het aanpassen van taalgebruik, maar ook om bijvoorbeeld kleding of bepaalde gedragingen die passen bij de omgeving.

Hoewel code-switching soms noodzakelijk kan zijn om comfortabel te voelen in een omgeving en om succesvol te zijn in professionele situaties, is het belangrijk om te erkennen dat het vaak ook aanduidt dat organisaties en bedrijfsculturen nog steeds gebaseerd zijn op een bepaalde dominante cultuur. 

Boeken

Video's


Artikelen

Quote

Code-switching is dancing between vocal styles and rhythms. This dance is part celebration of the richness, intricacies, and blurry borders of our cultures.

Podcasts

Mis je iets? Laat het ons weten!

Meer leren over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie?

Volg dan de gratis online cursus De inclusieve organisatie.

Over De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. De Inclusieve Organisatie biedt gratis tools, trainingen en workshops voor het creëren van gelijke kansen en het bevorderen van diversiteit binnen jouw bedrijf.

Contact

De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera

📩 Contact? Klik hier

top
© 2024 De inclusieve organisatie

IS JOUW DGI-KENNIS UP TO DATE?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste DGI-nieuws!