Loonkloof

De loonkloof verwijst naar de ongelijkheid in inkomsten tussen mannen en vrouwen. Het is een wereldwijd probleem in veel samenlevingen en economieën, en het draagt bij aan de genderongelijkheid. De oorzaken van de loonkloof zijn veelzijdig. Het kan optreden als gevolg van factoren zoals discriminatie, beroepssegregatie en verschillen in opleidingsniveau.

De impact van de loonkloof is groot voor de personen die erdoor worden getroffen. Met name vrouwen lopen een groter risico op armoede en financiële onzekerheid als gevolg van lagere lonen. Bovendien houdt de loonkloof de genderongelijkheid in stand, waardoor de kansen voor vrouwen op de werkvloer worden beperkt.

Boeken

Video's


Artikelen

Quote

Men have to demand that their wives, daughters, mothers and sisters earn more—commensurate with their qualifications and not their gender. Equality will be achieved when men and women are granted equal pay and equal respect.

Podcasts

Mis je iets? Laat het ons weten!

Meer leren over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie?

Volg dan de gratis online cursus De inclusieve organisatie.

Over De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. De Inclusieve Organisatie biedt gratis tools, trainingen en workshops voor het creëren van gelijke kansen en het bevorderen van diversiteit binnen jouw bedrijf.

Contact

De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera

📩 Contact? Klik hier

top
© 2024 De inclusieve organisatie

IS JOUW DGI-KENNIS UP TO DATE?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste DGI-nieuws!