• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Kennissessie Inclusief communiceren

De tijd voor praten is voorbij, het is tijd voor echte actie

We hebben geen tijd en ruimte om te blijven praten over het belang van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DGI). Waarom niet? De continuïteit van organisaties staat op het spel. Stel je eens voor dat: vacatures niet vervuld kunnen worden, er onvoldoende tot geen innovatie is, medewerkers de organisatie verlaten omdat ze geen kansen krijgen, jouw achternaam zorgt dat je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, gender bepaalt of je meer of minder verdient, op de werkvloer nog steeds ruimte is voor discriminatie, grensoverschrijdend gedrag wordt geaccepteerd, je man moet zijn om een plaats te hebben in het bestuur van een organisatie. Sterker nog, je hoeft het je niet voor te stellen. Dit is de praktijk. Werken aan DGI in de organisatie is niet het goede om te doen, het is het juiste om te doen.

 

Wat doet jouw organisatie om werk te maken van een inclusieve(re) organisatie? 

In mijn boek De inclusieve organisatieomschrijf ik onder andere hoe organisaties kunnen werken aan een inclusieve cultuur, inclusief leiderschap, inclusief communiceren, inclusieve werving en selectie en allyship. Maak je werk van deze thema’s, dan werk je aan een inclusieve(re) organisatie. In 2022 mocht ik meer dan 5.000 mensen leren hoe je inclusiever kan worden. Als persoon, in je functie en binnen jouw organisatie. 

Kennissessie:

Inclusief Communiceren 

We communiceren allemaal. In overleggen, wanneer we een e-mail versturen en bij de koffiecorner. Communicatie verbindt ons. Door de juiste woorden, toon én beeldtaal te gebruiken kunnen we mensen insluiten in plaats van uitsluiten. Mensen insluiten doe je door diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid door te vertalen in communicatie.
Inclusieve communicatie wordt steeds belangrijker. 

Niet alleen op de werkvloer, maar ook in de communicatie buiten de organisatie. Denk dan bijvoorbeeld aan jullie website, social media, de werken-bij pagina, offertes en klantcommunicatie. Inclusieve communicatie zorgt er ook voor dat je meer mensen kan aanspreken met je boodschap en hiermee de zichtbaarheid en impact van je organisatie vergroot.

In de kennissessie leer je wat inclusieve communicatie is, wat de kenmerken van inclusieve communicatie zijn en hoe je ruimte in jouw organisatie maakt voor inclusieve communicatie. In de webinar staan we ook stil bij hoe jouw organisatie inclusieve communicatie kan meten. En nog belangrijker, hoe je hier continu aan kan werken.

Deze kennissessie is voor iedereen die niet alleen meer wil leren over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Het is voor iedereen die hier ook echt werk van wil maken. Werk maken van gelijkwaardigheid in jouw organisatie en gelijke kansen creëren voor elk individu. Ongeacht de diversiteitskenmerken die iemand heeft.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen: 

> Wat is inclusief communiceren?

> Welke rol speelt de inclusieve communicatie in een inclusieve organisatie?

> Wat zijn kenmerken van een inclusieve leider?

> Wat zijn kenmerken van inclusieve communicatie?

> Hoe kan ik diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie doorvertalen in communicatie?

> Hoe herken ik inclusieve communicatie?

> Hoe meet ik inclusieve communicatie?

> Hoe stel ik een inclusieve beeldbank samen?

> Hoe stuur ik op inclusieve communicatie?

> Hoe speel je in als organisatie op niet-inclusieve communicatie?

Na de kennissessie ontvang je een werkboek om invulling te geven aan inclusief communiceren in jouw organisatie.

Meld je nu aan!

De (online) kennissessie vindt plaats op 28 juni van 10.00 tot 12.00.

De investering van de kennissessie is € 199,- (incl. btw)

De kennissessie achteraf nog eens rustig terugkijken? Of heb je de kennissessie gemist?
Dat kan zeker! Na de kennissessie ontvang je een terugkijklink. 

Meld je via deze link aan voor de kennissessie Inclusief communiceren

 

top
© 2023 De inclusieve organisatie - Powered by Maatos