Kennissessie Inclusief leiderschap

De tijd voor praten is voorbij, het is tijd voor echte actie

We hebben geen tijd en ruimte om te blijven praten over het belang van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DGI). Waarom niet? De continuïteit van organisaties staat op het spel. Stel je eens voor dat: vacatures niet vervuld kunnen worden, er onvoldoende tot geen innovatie is, medewerkers de organisatie verlaten omdat ze geen kansen krijgen, jouw achternaam zorgt dat je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, gender bepaalt of je meer of minder verdient, op de werkvloer nog steeds ruimte is voor discriminatie, grensoverschrijdend gedrag wordt geaccepteerd, je man moet zijn om een plaats te hebben in het bestuur van een organisatie. Sterker nog, je hoeft het je niet voor te stellen. Dit is de praktijk. Werken aan DGI in de organisatie is niet het goede om te doen, het is het juiste om te doen.

 

Wat doet jouw organisatie om werk te maken van een inclusieve(re) organisatie? 

In mijn boek De inclusieve organisatieomschrijf ik onder andere hoe organisaties kunnen werken aan een inclusieve cultuur, inclusief leiderschap, inclusief communiceren, inclusieve werving en selectie en allyship. Maak je werk van deze thema’s, dan werk je aan een inclusieve(re) organisatie. In 2022 mocht ik meer dan 5.000 mensen leren hoe je inclusiever kan worden. Als persoon, in je functie en binnen jouw organisatie. 

Kennissessie:

Inclusief leiderschap 

Leiders spelen een onmisbare rol in een inclusieve organisatie. Leiders vervullen niet alleen een voorbeeldrol. Leiders verbinden medewerkers, ze zorgen voor een inclusieve werkomgeving, maken niet inclusief gedrag bespreekbaar en minimaliseren onbewuste vooroordelen. Dit vraagt om een vorm van leiderschap waarbij we kijken naar de intersectionaliteit van medewerkers. En waarbij we niet kijken of de leider een femine of een masculiene leiderschapsstijl heeft. Leiderschap moet namelijk passen bij de medewerkers en organisatie. In deze online kennissessie leer je wat inclusief leiderschap is, wat de kenmerken van een inclusieve leider zijn en hoe je ruimte in jouw organisatie maakt voor inclusief leiderschap. In de kennissessie staan we ook stil bij hoe jouw organisatie inclusief leiderschap kan meten. En nog belangrijker, hoe zij kunnen bijsturen.  Deze kennissessie is voor iedereen die niet alleen meer wil leren over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Het is voor iedereen die hier ook echt werk van wil maken. Werk maken van gelijkwaardigheid in jouw organisatie en gelijke kansen creëren voor elk individu. Ongeacht de diversiteitskenmerken die iemand heeft.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen: 

> Wat is inclusief leiderschap?

> Wat is de rol van inclusief leiderschap in een inclusieve organisatie?

> Wat zijn kenmerken van een inclusieve leider?

> Hoe meet en stuur je inclusief leiderschap?

Inclusieve veiligheid 

Het verschil tussen hiërarchie en macht

> Waar moet ik op letten om inclusieve leiders te werven?

De rol van IQ, EQ en CQ

> Welke rol speelt de persoonlijke inclusie in een inclusieve organisatie?

 

Na de kennissessie ontvang je een werkboek om invulling te geven aan inclusieve leiderschap in jouw organisatie.

Meld je nu aan!

De kennissessie vindt plaats op 19 april 2023 van 10.00 tot 12.00. Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Na jouw aanmelding krijg je een bevestiging met de factuur en meer informatie over het volgen van de kennissessie.

De investering van de kennissessie is € 199,- (incl. btw)

De kennissessie achteraf nog eens rustig terugkijken? Of heb je de kennissessie gemist?
Dat kan zeker! Na de kennissessie ontvang je een terugkijklink. 

 Meld je via deze link aan voor de kennissessie Inclusief leiderschap

Wil je liever een factuur ontvangen die door de organisatie wordt voldaan?
Stuur dan een mail naar madhu@beetopofmind.nl.

Over De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. De Inclusieve Organisatie biedt gratis tools, trainingen en workshops voor het creëren van gelijke kansen en het bevorderen van diversiteit binnen jouw bedrijf.

Contact

De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera

📩 Contact? Klik hier

top
© 2024 De inclusieve organisatie

IS JOUW DGI-KENNIS UP TO DATE?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste DGI-nieuws!