Training Unconscious bias (incompany)

Hoewel we het dikwijls niet in de gaten hebben, hebben we allemaal onbewuste vooroordelen. Unconscious bias noemen we dat.

Deze vooroordelen ontstaan onder meer door je leefomgeving, je opvoeding, de normen en waarden die je hebt meegekregen, je vrienden, et cetera.

Onbewuste voordelen spelen een belangrijke rol in de keuzes die we maken. Veel keuzes maken we op de automatische piloot. Denk aan stoppen voor een rood stoplicht of je hand wegtrekken voor iets dat heel warm is. Ook in de keuzes die je maakt als ouder, als partner of in je werkrol spelen onbewuste aannames – bijvoorbeeld over gender, leeftijd, afkomst, naam, opleiding en achtergrond – een sleutelrol.

 

Onbewuste vooroordelen

 

 

De globalisering stelt steeds hogere eisen aan organisaties. Zij moeten samenwerken en snel schakelen, om relevant te blijven en de concurrentie voor te blijven. Unconscious biases hebben echter grote impact op de diversiteit binnen een bedrijf en op de manier waarop keuzes worden gemaakt. Als een organisatie zich bewust is van zijn bias, kunnen deze zaken worden beïnvloed en veranderd. Weet je onbewuste vooroordelen te reduceren, dan ben je in staat om betere en meer objectieve keuzes te maken.


Leren en doen

 

 

 

De huidige tijd moedigt ons aan om anders te denken, innovatief te zijn en snel besluiten te nemen. We willen een diverse en inclusieve werkomgeving creëren. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moeten onze onbewuste vooroordelen wel aansluiten bij deze doelen. Door inzicht te krijgen in je onbewuste voorkeuren, neem je de controle over de (bedrijfs)besluiten. En kun je de potentie van een diverse en inclusieve werkomgeving maximaal benutten. 

Ga je binnen je organisatie aan de slag met diversiteit en inclusie, dan is het cruciaal dat je unconscious bias hier ook in meeneemt. Als medewerkers zich bewust zijn van hun bias, kunnen ze er namelijk ook voor zorgen dat de onbewuste vooroordelen niet of nauwelijks een rol spelen in de besluitvorming. 

In een workshop of training gaan we op een proactieve manier aan de slag met het ontdekken en minimaliseren van unconscious bias.

De workshop is interactief, persoonlijk, praktisch en soms ook confronterend. Je krijgt inzicht in jouw onbewuste vooroordelen en hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan. 

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de volgende onderwerpen:

> Wat is unconscious bias?

> De impact van unconscious bias op jouw besluitvorming.

> Het minimaliseren van unconscious bias in de besluitvorming.

> Unconscious bias in relatie tot het gedrag op de werkvloer.

> Verminderen van unconscious bias door het aanpassen van processen en systemen.

> Korte- en langetermijndoelen stellen en het in kaart brengen van de impact van unconscious bias.

 

 Over Madhu:

  • Madhu is een expert op het gebied van DGI en heeft jarenlange ervaring in werken met verschillende soorten organisaties.
  •  
  • Zij helpt organisaties om inclusiever te worden in de mindset, gedrag, vaardigheden en om DGI in het DNA van de organisatie op te nemen. In de afgelopen jaren heeft ze al meer dan 10.000 mensen mogen inspireren op het gebied van DGI.
  •  
De workshop of training unconscious bias is interactief, persoonlijk, praktisch en soms ook confronterend. Heb jij interesse in een training voor jouw team of organisatie? Neem dan contact op voor de mogelijkheden en de investering via madhu@beetopofmind.nl.
 
  •  

Offerte aanvragen

Over De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. De Inclusieve Organisatie biedt gratis tools, trainingen en workshops voor het creëren van gelijke kansen en het bevorderen van diversiteit binnen jouw bedrijf.

Contact

De Inclusieve Organisatie

Madhu Mathoera

📩 Contact? Klik hier

top
© 2024 De inclusieve organisatie