IS JOUW DGI-KENNIS UP TO DATE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste DGI-nieuws!
𝗜𝗻 𝟲𝟲,𝟲% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗿𝘇𝘂𝗶𝗺𝗴𝗲𝘃𝗮𝗹𝗹𝗲𝗻 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹𝗲 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗲𝗺𝗱 𝗮𝗹𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗸𝘀𝘁𝗲 𝗿𝗲𝗱𝗲𝗻.
Een veilige en gezonde werkomgeving is essentieel voor de mentale gezondheid van werknemers. Werkdruk en werkstress hebben namelijk aanzienlijke impact op zowel de fysieke als mentale gezondheid. Een ongezonde werkomgeving kan op haar beurt weer leiden tot het eerder genoemde verzuim. Het benadrukken en aanpakken van deze aspecten op de werkplek is niet alleen van cruciaal belang voor het welzijn van medewerkers, maar het draagt ook bij aan een productievere en positievere werkcultuur.
Hoe kan je als werkgever zorgen voor zo’n werkcultuur?
👩🏽💻 Flexibiliteit: Wees flexibel in werktijden en thuiswerkmogelijkheden. Door aan je werknemers te laten zien dat je ze vertrouwt creëer je een veilige cultuur.
👩🏽💻 Communicatie: Open het gesprek over mentale gezondheid. Op deze manier laat je weten dat dit een belangrijk onderwerp is en dat er ruimte is om dit te bespreken.
👩🏽💻 Hulp: Zorg ervoor dat iedereen in je organisatie weet waar ze terecht kunnen als ze met iemand willen praten. Door de hulp toegankelijk te maken laat je zien dat je er voor je werknemers wil zijn.
Het aankaarten en bevorderen van mentale gezondheid is óók een onderdeel van inclusie. Is jouw organisatie hier al mee bezig? En zo ja, wat doet jouw organisatie op dit gebied?
Volg deze link voor het volledige onderzoeksrapport over duurzame inzetbaarheid: https://www.hrpraktijk.nl/topics/hr-analytics/downloads/onderzoeksrapport-wat-doen-nederlandse-werkgevers-om-werknemers
0 Reacties op "Onderzoeksrapport over duurzame inzetbaarheid"